لوله کشی آب در گرمایش از کف
همه چیز درباره گرمایش از کف و لوله کشی آب مربوط به آن
در گذشته برای گرم کردن محیط از سیستمهای گرمایش رادیاتوری یا شوفاژ استفاده میشد. در این نوع سیستمها مرکز گرمادهی در مکان خاصی از ساختمان به نام موتورخانه قرار داده میشود و دما توسط هوا به بخشهای مختلف ساختمان انتقال می یابد.
در سیستم گرمایش از کف، گرما از طریق سطح زمین پخش میشود و زمانیکه روی زمین راه میروید، گرما را احساس میکنید. سیستم گرمایش از کف توسط رومیان باستان که مهندسان باهوشی بودند، ابداع شده است. در این نوع سیستم گرمایشی، تمام بخشهای محیط از دمای یکسانی برخوردار هستند، چون که گرما از کل اتاق از سمت پایین به بالا منتقل میشود.
اجرای گرمایش از کف
عموما سه سیستم برای گرمایش از کف وجود دارد.
1-گرمایش کفی با هوای گرم
2-گرمایش کفی با جریان الکتریسیته
3-گرمایش کفی با آب گرم
به علت اینکه هوا نمی تواند گرمای زیادی را درخود نگه داشته و انتقال دهد, روش هوای گرم در موارد مسکونی چندان به صرفه نیست و روش الکتریکی نیز به خاطر پایین بودن صرفه اقتصادی طرفداران کمی دارد.
در قیاس با دو روش دیگر ، سیستم گرمایش از کف با آب گرم ( هیدرولیک) نسبتا ارزانتر و رایج تر میباشد. به همین دلیل در سالهای اخیر در سراسر دنیا بیشتر مورد استفاده قرار گرفته است.
روش گرمایش از کف به عنوان آسان ترین، سالم ترین و طبیعی ترین روش برای گرمایش شناخته شده است. همانطور که انسان در یک روز سرد زمستانی توسط تشعشع آفتاب احساس گرما می کنند در این سیستم نیز گرما را بوسیله انتقال حرارت تشعشعی (تابشی) از کف دریافت کرده و یقیناً احساس مطلوب بیشتری خواهند داشت .
در این سیستم گرمایشی معمولاً دمای آب گرم موجود در لوله های کف خواب بین 35 تا 60 درجه سیلیسوس می باشد که درمقایسه با سایر روشهای موجود، که دمای آب بین 50 تا 70 درجه سانتی گراد است، 15 تا 35 درصد در مصرف انرژی صرفه جویی می شود.
لوله کشی(plumbing) گرمایش از کف
پیش بینی دقیق جریان گرما و حرارت نشان دهندۀ این مطلب است که ساختمان های بزرگ می توانند به خوبی بعنوان مدل قرار داده شوند که این کار بر پایه ویژگی بعد آنها استوار می باشد. علاوه بر این بهتر است که شبیه سازی دینامیکی حرارت در لوله های گرمکن کف برای محاسبۀ دقیق اتلاف گرما به زمین، در صورتیکه هم میانگین دقیق و هم ماکزیمم جریان گرما نیاز باشد، استفاده گردد.
معمولاً مقدار متوسط حرارت کف گرم شده نیاز است. اما تخمین این مقدار دشوار می باشد زیرا این مقدار به لیست طویلی از فاکتورها وابسته است که شامل میزان مصرف انرژی خانه و مقاومت حرارتی بین سیستم گرمایی کف واتاق می باشد که حتی اشتباهات کوچک در این تخمین باعث ایجاد تفاوت های بزرگ در اتلاف گرمای پیش بینی شده به زمین می گردد.
مزایای سیستم گرمایش از کف
سیستم گرمایش از کف دارای مزایای بسیاری است که می توان به موارد زیر اشاره داشت:
گرمای یکنواخت در تمام محیط
یکی از مزایای سیستم گرمایش از کف این است که در هر جای از محیط که باشید، گرمای یکسانی را تجربه خواهید کرد؛ چون لوله کشی آب گرمایش از کف بصورت یکنواخت انجام می شود.
برخلاف سیستم های گرمایشی دیگر مانند شومینه، بخاری و شوفاژ که فقط نزدیک آنها احساس گرما میکنیم و حدود ۷۰ درصد حرارت تولید شده، بالا رفته و دمای هوای پایین، مخصوصاً کف ساختمان به حداقل میرسد.
ثابت بودن حرارت
به علت جرم بسیار پوشش کف ساختمان در صورت هر گونه قطع برق و یا عوامل دیگر که باعث توقف حرارت دهی مرکزی باشد ، مدت زمان سرد شدن آپارتمان بسیار طولانی تر از سایر روشها می باشد . در این سیستم ابتدا مدت زمانی طول می کشد تا کف زمین به درجه حرارت مطلوب برسد ، ولی پس از گرم شدن این حرارت به صورت با ثبات تری در طول مدت زمستان مورد استفاده قرار خواهد گرفت .
بی سر و صدا بودن
بی سرو صدا بودن هنگام کار کردن نیز یکی از کاربردی ترین مزایای سیستم گرمایش از کف میباشد. به این صورت که هنگام کار کردن سیستم هیچگونه صدای مانند صدای فن یا لرزش کانال یا صدای عبور آب از لوله ها شنیده نمیشود و از مزایای سیستم گرمایش از کف بشمار میرود.
صرفه جویی در مصرف سوخت
بعلت تماس مستقیم افراد با منبع گرمایش درجه حرارت اتاق در درجات پائین تری تنظیم می گردد. این امر موجب صرفه جویی ۲۵ الی ۴۰ درصد در مصرف سوخت خواهد شد .
آزادی عمل در دکوراسیون داخل منزل
بعلت قرار گرفتن این سیستم در داخل کف زمین اثاثیه را میتوان در هر گوشه از ساختمان قرار داد . این امر بخصوص در واحدهای کوچکتر و اتاق خوابهای بافضای محدود ، ملموس تر خواهد بود .
معایب سیستم گرمایش از کف
علیرغم تمامی مزایای قابل توجهی که در خصوص این سیستم گرمایشی وجود دارد، معایبی نیز در خصوص آن مطرح شده است که چند مورد زیر از مهمترین آنها هستند.
این سیستم به تنهایی برای مناطق سردسیر جوابگو نیستند و در کنار آنها باید از سایر روشها مانند شومینه، بخاری، رادیاتور دیواری و … بهره گرفته شود.
از زمان روشن کردن این نوع از سیستم گرمایش تا گرم شدن فضا، حدود ۲ روز طول میکشد که برای گرم کردن فضا در این مدت باید به روشهای دیگر متوسل شد.
اگر یک مرحله از کار به خوبی انجام نشود و سیستم دچار نشتی یا خرابی شود باید کل کف کنده شود و خراب برطرف شود که بسیار پر هزینه است، پس در انتخاب مجری طرح بسیار دقت کنید.
درصورتی که عایقکاری استاندارد انجام نشود، گرمای تولید شده فرار میکند و موجب هدر رفت هزینهها میشود.
- ۰۰/۰۸/۱۸